آخرین مطالب

صندوق بازنشستگی کشوری:

وقتی غذاهای چرب و پر از نمک سبب آلزایمر می شود سلامت

وقتی غذاهای چرب و پر از نمک سبب آلزایمر می شود

  بزرگنمایی:

به گزارش پایگاه خبری آشپزی گیاهی به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری محققان در پژوهش های جداگانه ای دریافتند که غذاهای پر نمک و غذاهایی پرچرب به ویژه چربی های ترانس سبب بروز بیماری آلزایمر می شود.
یک مطالعه جدید توسط متخصصان آمریکایی انجام شده است که نشان می دهد افرادی که بیش از سایرین غذاهای چرب و پر کالری مصرف می کنند هفتاد و پنج درصد بیش از دیگران در معرض خطر ابتلا به آلزایمر قرار دارند.
نیلوم تی اگارویل متخصص تغذیه در این خصوص می گوید: «این مطالعه نشان می دهد علاوه بر نتایج شناخته شده قلبی عروقی، نتایج منفی «مغزی/ شناختی» متعددی نیز درباره مصرف غذاهای چرب وجود دارد. آگاروال عضو آکادمی نورولوژی آمریکایی آلزایمر در شیکاگو است.
برای اجرای این طرح، بیش از 1600 زن و مرد ژاپنی فاقد زوال عقل طی یک دوره 10 ساله مورد بررسی قرار گرفتند. در ابتدا روی آنها آزمایش خون انجام شد تا میزان چربی ترانس آنها سنجیده شود و مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند. سپس محققان، فاکتورهای دیگری که می تواند خطر ابتلا به زوال عقل را تحت تأثیر قرار دهد ، از جمله فشار خون بالا ، دیابت و استعمال سیگار را بررسی کردند. آنها دریافتند که افرادی که دارای بالاترین سطح چربی های ترانس هستند بین 52 درصد تا 75 درصد بیشتر از افراد دیگر در معرض ابتلا به زوال عقل و آلزایمر قرار دارند.
چربی های ترانس به طور طبیعی در گوشت و غذاهای لبنی وجود دارند اما زیاده روی در مصرف این ماده زمینه ساز مشکلاتی جدی می شود. اسیدهای چرب ترانس مصنوعی توسط یک فرایند صنعتی ایجاد می شوند که هیدروژن را به روغن های گیاهی مایع اضافه می کند تا آنها را محکم تر کنند.
صنایع غذایی چربی های ترانس را دوست دارند زیرا تولید آنها ارزان است. علاوه بر غذاهای سرخ شده ، چربی های ترانس در خامه قهوه ها ، کیک ها ، پای ، پیتزای یخ زده ، کوکی ها ، کراکر ، بیسکویت ها و ده ها غذای دیگر فرآوری شده یافت می شوند. در مطالعه ای که توسط پژوهشگران ژاپنی انجام شده مشخص شده که شیرینی و آبنبات ها نیز حاوی مقادیری قابل توجه از چربی های ترانس هستند.
پس از تحقیقات گسترده ، ارتباط بین چربی های ترانس و افزایش کلسترول بد، سازمان غذا و داروی ایالات متحده چربی های ترانس را در سال 2015 ممنوع اعلام کرد. سپس سه سال به شرکتها مهلت داده شد تا از استفاده آن جلوگیری کنند. اما حتی اگر هر تولید کننده نیز مصرف ترانس را رعایت کند، بدان معنا نیست که چربی های ترانس از قفسه های مواد غذایی خارج می شوند. حتی در دوزهای کوچک ، چربی های مصنوعی ترانس هنوز هم در بیماری قلبی عروقی ، دیابت و سایر شرایط مانند زوال عقل نقش دارند.
از سوی دیگر، مطالعات اخیر محققان موسسه تحقیقاتی ویل کورنل در نیویورک نیز نشان می‌دهد رژیم غذایی پرنمک با تاثیر مستقیم بر پروتئین تاو در مغز، عامل بروز زوال شناختی و آلزایمر است.
خبرگزاری ایرنا به نقل از پایگاه خبری مدیکال نیوز گزارش داده است که مطالعات زیادی مصرف بیش از حد نمک را با تضعیف عملکرد عروق خونی مغز و زوال عقل مرتبط می‌داند. بر اساس یک مطالعه حیوانی که به تازگی صورت گرفته است، سدیم به تولید و تحریک یک پروتئین التهابی به نام IL-17 منجر می‌شود و از این طریق در زوال عقل نقش دارد. این مولکول باعث کاهش تولید اکسید نیتریک می‌شود. اکسید نیتریک به اتساع عروق خونی کمک می‌کند و کاهش آن فشار خون را محدود می‌کند.
مطالعات جدید نشان می‌دهد کاهش میزان اکسید نیتریک بر میزان پروتئین تاو در مغز موثر است. تجمع بیش از حد پروتئین تاو عامل اصلی بروز آلزایمر است، بنابراین رژیم غذایی پرنمک با تاثیر مستقیم در پروتئین تاو عامل بروز زوال شناختی و آلزایمر است.
بدن به نمک نیاز دارد. یون‌های سدیم به حمل و انتقال آب در بدن کمک می‌کنند و کنترل پالس‌های عصبی را برعهده دارند. با این وجود، مصرف بیش از اندازه نمک بدن را با مشکلات جدی مواجه می‌کند.
برای مشاهدۀ اصل خبر اینجا را ببینید.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

مدل سفرۀ هفت سین سال یکهزار و سیصد و نود و نه هجری شمسی

مدل پیشنهادی کیک

پیام تسلیت بهمن کبیری پرویزی به خانوادۀ حاتمی

پیام تسلیت پایگاه خبری شهرک اکباتان به مناسبت درگذشت والدۀ ماجدۀ بهرام زمانی

هفتصد کارشناس و متخصص تغذیه در سامانه پاسخگویی تاک به پرسش های هموطنان پاسخ می‌دهند

تشریح کلیات تغذیه ای در دوران مقابله با کرونا

آغاز خرید تضمینی برگ سبز چای از اردیبهشت‌ماه سال جاری

اقساط تسهیلات قرض الحسنه بانک کشاورزی سه ماه به تعویق افتاد

کشت‌ و صنعت مزرعۀ نمونه بزرگ ترین تولیدکننده نشاء در شرق کشور

تقدیر معاون گردشگری از همراهی مردم با کمپین «سفرت را کنسل نکن»

تشکیل پرونده برای یک فروشندۀ متخلف شکر

کشف برنج تقلبی در یک کارگاه در حومۀ شیراز

جریمه هفتاد و یک میلیاردی متخلفان در مرحله نخست طرح نظارت نوروز تعزیرات

هشدار پلمب مغازه‌ها در صورت مشاهده بازگشایی در روزهایی که تعطیل اعلام شده است

جزئیات اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برای مقابله با ویروس کرونا

خسارت سیل فروردین‌ماه به بخش کشاورزی یازده استان کشور

کرونا تقاضا برای خرید محصولات بسته بندی شده را افزایش داد

کاهش چهل و پنج درصدی فروش قارچ به دنبال شیوع کرونا در کشور

برگزاری دوره‌های آموزش الکترونیکی «روش نمونه‌برداری و افت‌زنی»

یزدان سیف: «ظرفیت و فرصت توسعۀ نان صنعتی ایجاد شده است»

مدرس خیابانی: «مردم نگران تأمین کالاهای اساسی نباشند»

تأمین و توزیع کالاهای اساسی در کرمانشاه

تولید و صادرات محصولات ارگانیک در دستور کار شرکت کشاورزی رضوی است

تلاش شرکت خمیرمایه رضوی برای کسب قدرت رقابت بالا در عرصۀ ملی و بین‌المللی

افزایش سرمایه بیست تریلیون ریالی بانک کشاورزی

بانک کشاورزی سال یکهزار و سیصد و نود و نه هجری شمسی را با خدمت رسانی بیشتر آغاز کرد

قیمت خرید گندم از کشاورزان دو هزار و پانصد تومان برای هر کیلوگرم تعیین شد

انتصاب رئیس و اعضای ستاد کرونای شرکت بازرگانی دولتی ایران

تجهیز میادین میوه و تره بار تهران به امکانات جدید ضد عفونی کننده

میادین میوه و تره بار از التهاب در بازار جلوگیری می‌کنند

قیمت‌گذاری مناسب چغندر و شکر، نقش مهمی در تحقق رونق تولید صنایع قند دارد

سیزده هکتار باغ نیمه متراکم آلبالو توسط کشت ‌و صنعت مزرعه نمونه احداث شد

رفع مشکل سرمایه در گردش تأسیسات گردشگری و مراکز تولید صنایع‌دستی

مهلت سه‌ماهه برای پرداخت مالیات و بیمه حامل‌های انرژی مربوط به مراکز گردشگری

پیش‌بینی افول گردشگری بین‌المللی در سال 2020

پیشنهاد ایجاد فرصت سفر همگانی و تخفیف هتل‌ها و تاسیسات گردشگری بعد از مهار کرونا

دستورالعمل شمارۀ دوی پیشگیری از شیوع بیماری کرونا در اماکن و تاسیسات گردشگری ابلاغ شد

تمدید تمام مجوزهای گردشگری تا پایان اردیبهشت یکهزار و سیصد و نود و نه هجری شمسی

فراهم آوردن فرصت سفر برای مردم بعد از مهار ویروس کرونا

سلامت مردم برای ما در اولویت قرار دارد

نخستین جلسه کمیته گردشگری و فضاهای ورزشی ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا برگزار شد

بیمۀ کشاورزی همگام با مردم بر ای مقابله با شیوع ویروس کرونا

پیام نوروزی مدیرعامل بانک کشاورزی به مناسبت حلول سال یکهزار و سیصد و نود و نه هجری شمسی

یکصد و هشتاد و پنج تریلیون ریال منابع جدید در سال یکهزار و سیصد و نود و هشت هجری شمسی جذب شد

پیام نوروزی رئیس و اعضای هیأت مدیره بانک کشاورزی

سقف مبلغی صدور کارت های هدیه بانک کشاورزی افزایش یافت

تداوم خدمت رسانی شعب بانک کشاورزی با رعایت کامل نکات بهداشتی

تبادل الکترونیکی شدن پیام تبریک نوروز در بانک کشاورزی

ابتکار شعب بانک کشاورزی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا

تمهیدات مراقبتی ویژه «مشتریان بانک ها» به‌منظور مقابله با ویروس کرونا