آخرین مطالب

همزمان با شیوع آنفلوانزا

توصیه های سازمان غذا و دارو به مبتلایان به آنفلوانزا سلامت

  بزرگنمایی:

به گزارش پایگاه خبری آشپزی گیاهی به نقل از سازمان غذا و دارو متن اطلاعیۀ سازمان غذا و دارو به شرح زیر است:
آنفولانزا یک بیماری حاد و شایع است که شیوع آن در فصول سرد سال و بخصوص در پاییز می باشد. این بیماری به علت درگیری دستگاه تنفسی، بسیار مسری بوده و شروع علائم معمولا دو الی سه روز بعد از ورود ویروس به بدن اتفاق می افتد.
علائم ابتلا به آنفولانزا:
تب و لرز: تب معمولا بین 8/37 تا 40 درجه سانتی گراد (گاهی تا 41 درجه)؛
سرفه
 ( اغلب سرفه خشک)؛
آبریزش و گرفتگی بینی؛
سردرد؛
گلودرد ، درد سینوس و گوش ها؛
درد گردن و پشت چشم ها؛
بی اشتهایی؛
تهوع، اسهال و استفراغ؛
احساس کوفتگی، درد های عضلانی و استخوانی ( درد عضلات اغلب در پشت، بازوها و پاها)؛
افزایش تعریق؛
خشونت صدا؛
تفاوت علائم آنفولانزا و سرماخوردگی:
علائم سرماخوردگی معمولا به صورت تدریجی شروع شده و طی یک الی سه روز بروز می کند، در حالی که علائم آنفولانزا به صورت ناگهانی و طی چند ساعت بروز می کند. به طور کلی علائم سرماخوردگی و آنفولانزا تا حدی شبیه به هم هستند، با این تفاوت که سرماخوردگی معمولا خفیف تر است و ممکن است بدون تب و یا با تب پایین باشد، درحالیکه آنفولانزا معمولا با تب بالا همراه است؛ همچنین مدت زمان لازم برای بهبود آنفولانزا طولانی تر از سرماخوردگی است.
راه های جلوگیری از انتشار ویروس آنفولانزا:
از آنجا که ویروس های آنفولانزا در قطرات تنفسی موجود هستند، می توانند از طریق سرفه و عطسه منتشر شوند. چنانچه ذرات عفونی ناشی از انتشار قطرات آب دهان فرد مبتلا به هنگام سرفه یا عطسه، توسط فرد دیگری استنشاق شود و یا به وسیله دست و اشیای آلوده شده به قطرات آب دهان، به بینی یا گلوی فرد دیگر برسد، می تواند بیماری را منتقل کند. بنابراین رعایت موارد زیر می تواند نقش موثری در جلوگیری از انتقال این عفونت داشته باشد:

  • در زمان شیوع این بیماری، هنگام احوالپرسی از در آغوش گرفتن، دست دادن و بوسیدن خودداری کنیم.
  • چنانچه با افراد مبتلا در ارتباط هستیم، از ماسک استفاده کنیم.
  • از تماس دست آلوده با چشم ها و بینی و دهان خودداری کنیم.
  • در صورت مشاهده علائم فوق، بلافاصله به پزشک مراجعه نموده و از مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک و هرگونه خوددرمانی جداً خودداری کنیم.
  • اگر علائم مشابه آنفولانزا داریم، از سایر افراد حداقل یک متر فاصله بگیریم.
  • چنانچه به آنفولانزا مبتلا شدیم در منزل بمانیم و حداقل دو تا سه روز از رفتن به اجتماع (مهد کودک، مدرسه، محیط کار و ...) خودداری کنیم.
  • در منزل از سایر افراد خانواده فاصله گرفته و ضمن داشتن لوازم شخصی جداگانه (لیوان، بشقاب، قاشق و چنگال)، هنگام خواب نیز در اتاق جداگانه بخوابیم.
  • هنگام سرفه و عطسه بینی و دهان خود را به طور کامل با دستمال کاغذی بپوشانیم.
  • دست ها را به طور مرتب و مکرر با آب و صابون بشوییم.
  • دستمال کاغذی را بلافاصله در سطل زباله در دار بیندازیم.

اقدامات موثر جهت کاهش علائم و بهبود بیماری آنفولانزا:

  • استراحت در منزل و خواب کافی به عنوان مهمترین اقدام جهت بهبود بیماری؛
  • استفاده از مایعات فراوان مانند آب، آب میوه طبیعی و سوپ رقیق؛
  • مصرف میوه ها و سبزیجات حاوی ویتامین C؛
  • پرهیز از مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده و ادویه دار؛
  • مصرف وعده های غذایی کوچک حاوی مواد نشاسته ای بدون ادویه (برنج، پوره، غلات پخته شده، سیب زمینی پخته و ...) در روزهای ابتدای بیماری؛
  • غرغره آب نمک (سرم فیزیولوژی) و استنشاق آن از بینی، چند بار در روز جهت بهبود سوزش گلو و کاهش ترشحات بینی؛
  • خودداری از استعمال دخانیات، سیگار و الکل؛
  • روشن نمودن دستگاه بخور جهت افزایش رطوبت هوا و رقیق شدن ترشحات ریه (مخزن دستگاه را روزانه تمیز کنید)؛
  • ورزش ملایم و سبک جهت تقویت قدرت بدن و سیستم ایمنی؛
  • دوری از فشارها و استرس های روحی و روانی؛

گروه های آسیب پذیر:

افراد زیر بیشتر از سایر افراد، در ریسک ابتلا به بیماری آنفولانزا و عوارض آن هستند:

  • نوزادان و کودکان کمتر از 5 سال ( به ویژه زیر دو سال)؛
  • مبتلایان به بیماری های مزمن مثل دیابت، مشکلات قلبی، ریوی، کلیوی، اختلالات نورولوژی و خونی، سرطان و افراد دارای سیستم ایمنی ضعیف؛
  • زنان باردار؛
  • افراد بالای 50 سال و به خصوص سالمندان بالای 65 سال؛

واکسن آنفولانزا:

توصیه می شود افراد زیر، جهت دریافت واکسن آنفولانزا، "با مشاوره پزشک یا داروساز" اقدام نمایند:

  • افراد بالای 50 سال؛
  • تمام کودکان بین 6 تا 59 ماه؛
  • افراد مبتلا به بیماری های مزمن مثل دیابت، بیماری های قلبی عروقی، نارسایی کلیوی، آسم، اختلال تولید گلبول قرمز، اختلالات نورولوژیک، مصرف داروهای تضعیف کننده سیستم ایمنی و ...؛
  • افراد همودیالیزی، مبتلا به HIV مثبت، مبتلایان به بیماری های صعب العلاج، تحت درمان با کورتون، رادیوتراپی و شیمی درمانی؛
  • افراد چاق با شاخص توده بدنی بالای 40؛
  • کودکان تحت درمان مزمن با آسپرین یا داروهای حاوی سالیسیلات؛
  • زنانی باردار در فصل شیوع آنفولانزا؛
  • پزشکان، پرستاران و کارکنان بهداشتی مشغول در مراکز و موسسات بهداشتی درمانی، بیمارستان ها و آسایشگاه ها؛

واکسن آنفولانزا در افراد زیر نباید تزریق گردد:
افرادی که به تخم مرغ حساسیت شدید دارند.
افرادی که در گذشته واکنش حساسیتی شدید به واکسن آنفولانزا نشان داده اند.
کسانی که در گذشته سابقه بروز سندرم گیلن باره را پس از 6 هفته از دریافت واکسن آنفولانزا داشته اند.
کودکان زیر 6 ماه؛
بیماران تب دار، تا زمانی که تب و بیماری مربوط به آن فروکش کند.

با توجه به تنوع واکسن های آنفلوانزا در بازار دارویی، جهت تزریق ایمن فرآورده، می بایست شرایط سنی و ویژگی های فردی، منطبق بر موارد مندرج در بروشور فرآورده دارویی مد نظر قرار گیرد.


نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

lastnews

پایگاه خبری آشپزی گیاهی به سالنامۀ غیر بر خط تبدیل شد

بریتانیایی ها به رژیم گیاهی روی خوش نشان داده اند

خشک کردن گردو

شیر داغ نظری

خرمای خیرات

کوفتۀ گیاهی

بعد از آب صلواتی، نان صلواتی

تمایل افراد به سمت رژیم گیاهخواری افزایش یافته است

چنانچه کرایه ندارید اشکالی ندارد

مدل پیشنهادی کیک

هجده میلیون تن ظرفیّتِ استانداردِ سیلوی کشور پاسخگوی ذخیره‌سازی نیاز داخلی است

کتاب الکترونیکی غذای گیاهی بدون زباله منتشر شد

اهدای شکلات گیاهی بین کارکنان خط مقدم مبارزه با کرونا

ورود دویست و سی هزار تن کالای اساسی در فروردین

نود درصد پول گندم‌کاران کرمان پرداخت شد

گزارش شرگت سهامی بازرگانی دولتی ایران از عبور از تحریم، شکست کرونا

خرید یکهزار و سیصد تن گندم از کشاورزان هرمزگانی

خرید گندم در بوشهر از پنجاه هزار تن گذشت

اولین محموله‌های گندم در دلگان تحویل مراکز خرید شد

در روزهای سخت با تأمین کالاهای اساسی در کنار مردم هستیم

سیصد و هشت میلیارد ریال به گندمکاران کرمانی پرداخت شد

نود و چهار کشتی حامل کالای اساسی در سال یکهزار و سیصد و نود و هشت هجری شمسی با دریافت دیسپچ تخلیه‌ شد

مقدار خرید گندم در فارس پنج رقمی شد

اطلاعیۀ روابط عمومی شرکت بازرگانی دولتی ایران دربارۀ آنالیز قیمت تمام شدۀ شکر

مخالفت با واردات لیموترش برای پیشگیری از ورود آفات و بیماری‌های نوظهور

خسارت سه تریلیون و چهارصد و هفتاد میلیارد تومانی «کرونا» به گلخانه‌ها، گیاهان دارویی و قارچ خوراکی در دو ماه اخیر

چرا بیشتر مردم به سمت گیاهخواری می روند؟

رژیم غذایی گیاهی ریسک زایمان زودرس را کاهش می دهد

سی و دو محمولۀ گندم تحویل مرکز خرید ازنا شد

حنان: «بر اجرای پروتکل‌های بهداشتی زنجیره‌ی گندم، آرد و نان نظارت می‌شود»

ایرانشاهی: «سفرۀ مردم با همیاری همگانی سامان می‌گیرد»

توزیع برنج، روغن و شکرِ ماه رمضان تا پایان ماه /بر توزیع کالاها نظارت می‌شود

علت گرانی لیموترش از زبان یک عضو کمیسیون کشاورزی مجلس

یک سبد ده کیلویی صیفی‌جات و سبزیجات پر مصرف فقط با سی و نه هزار تومان

با اقدامات شرکت بازرگانی دولتی ایران کیفیت آرد بهتر شده است

مخمر نانوایی غنی شده با بهبود دهنده نان توسط شرکت خمیرمایه رضوی تولید می‌شود

اسامی انحصارگران لیموترش و لیمو شیرین را اعلام کنید

اسمی از انحصارگران بازار لیموترش به ما ارسال نشده است

مخالفت جهاد کشاورزی با معدوم‌سازی جوجه‌های یک‌روزه/ توزیع رایگان جوجه در بابل به‌جای جوجه‌کُشی

متخلفین در موضوع جوجه ها به مراجع قضائی معرفی شوند

توجیهات مسؤولان از خود جوجه کشی بدتر بود

سهم بازار جهانی گوشت گیاهی بیست و یک میلیارد دلار تا سال 2025

پیام تسلیت بهمن کبیری پرویزی به خانوادۀ میانجی

قیمت فروش گندم برای مصارف نانوایی‌های‌ آزادپز افزایش نمی‌یابد

توزیع شکر، برنج و روغن تنظیم بازاری از شنبه/وفور کالا در بازار

تهیه وعده های غذایی گیاهی رایگان برای بخش سلامت

حمایت از کسب‌وکار بخش خصوصی راهبرد اقتصادی آستان قدس رضوی در سال یکهزار و سیصد و نود و نه هجری شمسی

کرونا مصرف چه محصولاتی را در میادین میوه و تره بار افزایش داد

هشتاد و شش درصد شهروندان از قیمت‌ها در میادین میوه و تره بار راضی‌اند

امکان خرید ده کیلو میوه از میادین میوه و تره بار با پنجاه هزار تومان